Nova.rs u Dubrovniku: United Media ugostila Emi nagrade 1Foto: Nova.rs

Polufinalno ocenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy® održano je sinoć u Dubrovniku, zahvaljujući kompaniji United Media i Nova TV. Portal Nova.rs bio je na licu mesta i pratio ovaj glamurozan događaj u Hrvatskoj.

Jedan od članova žirija bio je reditelj Danis Tanović, koji je 2002. godine dobio nagradu Oskar za svoj film „Ničija zemlja“. U žiriju su se našli poznati reditelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci, te ostali stručnjaci iz sveta produkcije, televizije, filma i umetnosti.

U žiriju su se našli i poznati i cenjeni hrvatski reditelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. Tu je bila i Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV u Hrvatskoj i Nataša Buljan, šef odeljenja razvoja scenarija na Novoj TV, autorka i scenarista brojnih popularnih serija poput „Čiste ljubavi“, „Dar Mar“ i „Kumova“.

Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg, kao i filmski i televizijski producent Danijel Pek, čiji je film „Murina“ osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Kanu.

Kako su članovi žirija glasali ostalo je nepoznato – dobitnici ovogodiđnjih nagrada biće izabrani na 50. ceremoniji Međunarodne nagrade Emmy®, 21. novembra u Njujorku.

Pored članova žirija, na ovoj manifestaciji našle su se mnoge poznate ličnosti, poput glumaca Nine Janković i Momčila Otaševića, reditelja Srđana Dragojevića, voditelja Danila Mašojevića i mnogih drugih.

Slike i snimke sa događaja možete pogledati u nastavku teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari