Novi Sad: Književno veče posvećeno autobiografiji Mire Furlan 7. marta u CK 13 1FOTO: Stanislav Milojković

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u ponedeljak, 7. marta će biti održan  književni program “Autorka nije prisutna: Mira Furlan” u kojem će biti predstavljena njena autobiografija “Voli me više od svega na svijetu” (Booka, 2022).

U susret obeležavanju Međunarodnog dana žena, u Omladinskom centru CK 13, Vojvode Bojovića 13, čitaće se odlomci iz autobiografije Voli me više od svega na svijetu Mire Furlan. Program počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan. Odlomke će čitati Nadežda Stojanov i Svetlana Savić.

Autobiografija Mire Furlan beleži ogromnu popularnost u regionu. Prva izdanja su u rekordnom roku rasprodata i u Hrvatskoj i u Srbiji. Stiče se utisak da se Mira Furlan vratila u postjugoslovenske zemlje u velikom sjaju, ali nažalost posthumno. Delo karakteriše emotivnost, toplina i neposrednost, kao i snažni kritički osvrt na prelomne trenutke u fazi raspada Jugoslavije. Kao autorka i glavna junakinja, Mira Furlan nam se ukazuje kao heroina i strankinja u društvima u kojima je živela i igrala u brojnim filmovima, serijama i na pozorišnim daskama. Ali pre svega kao velika glumica i humanistkinja, koja je bila kadra da nacionalističkom divljanju kaže odlučno ne.

Novi Sad: Književno veče posvećeno autobiografiji Mire Furlan 7. marta u CK 13 2

Izdavačka kuća „Booka“ objavila je emotivnu autobiografiju Mire Furlan „Voli me više od svega na svijetu“ u kojoj glumica uvodi čitaoce u vlastiti svet, u svoje intimne drame i razmišljanja, opisujući život i karijeru pune uspona i padova.

Dobitnica dve „Zlatne arene“ istovremeno oživljava vreme koje je nestalo u ratu, generaciju i pojedince koji su verovali u bolji i srećniji svet i za koje, pogotovo ako su bili nadnacionalni poput autorke, početkom sukoba u bivšoj Jugoslaviji više nije bilo mesta u novim državama.

Na Međunarodnom sajmu knjiga na Novosadskom sajmu, na štandu “Zenit”-a, autobiografija Mire Furlan može se kupiti sa popustom i košta 1.200 dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari