Novi Sad: Studentski domovi otvaraju vrata umetničkim programima 1Foto: G. Nonin

Studentski domovi u Novom Sadu biće pretvoreni u svojevrsne pozornice i galerije, na osnovu sporazuma koji će potpisati Studentski centar Novi Sad, Akademija umetnosti i Studentski kulturni centar.

Prema sporazumu, studentima Akademije umetnosti biće otvorena vrata studentskih domova za organizaciju izložbi, koncerata, pozorišnih predstava i drugih kulturnih događaja. Deo programa treba da bude realizovan u kulturnom distriktu „Fabrika“, kojim upravlja Studentski kulturni centar.

„U našim domovima boravi značajan broj studenata Akademije umetnosti. Došli smo na ideju da zajedno sa dekanom Akademije i SKCNS.om realizujemo projekat koji će im omogućiti da svoje umetničko umeće prezentuju svojim kolegama iz studentskih domova Ideja je da svi studentski domovi postanu kulturni centri u malom i proistekla je iz interesovanja studentske populacija za umetničke sadržaje“, rekao je direktor Studentskog centra u Novom Sadu Zoran Martinović.

Prema njegovim rečima, susret više od tri hiljade „domaca“ koji iščekuju nastupe studenata umetnosti biće srdačan i plemenit susret, ali i da će ti nastupi biti otvoreni i za sve druge članove akademske zajednice. Na taj način će, kako je istakao, studentski centar postati most preko koga će kulturni i umetnički sadržaji dolaziti do studenata.

Dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić složili su se da novosadska studentska zajednica predstavlja značajnu publiku i da će realizacija predstava, izložbi i koncerata značajno unaprediti njihov kulturni život.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari