Foto: www.novisad.rs

– Nastup najtalentovanijih mladih muzičara iz Vojvodine i Novog Sada najmanje je što možemo uraditi u Teslinu čast. Njegovi fascinantni izumi promenili su istoriju i odredili tokove budućnosti. Novi Sad mu se, mada ga je proglasio za počasnog građanina, nije odužio na pravi način. Ovaj koncert je neobično podsećanje na velikana koji je svet pretvorio u megapolis. Teslin genije predstavlja čistu umetnost, izjavila je Milica Trifunov, direktorka Dunavske sonate.

Kupačima na Sajmištu predstaviće se mladi virtuozi iz cele Vojvodine. Nastupaju pijanisti Petra Spasojević, Dimitrije Beljanski, Ivana Damjanov i Ana Dragosavljević. Oni će izvesti i delove iz Karmine Burane, najpoznatijeg Orfovog dela. Svi posetioci bazena na Sajmištu će u 17 časova uživati u pedesetominutnom koncertu, i to drugom po redu od predviđenih 15 koje Dunavska sonata realizuje u raznim gradskim kvartovima.

Na ovom jedinstvenom festivalu učestvuju svi muzičari stariji od sedam godina sa područja Novog Sada i okolnih mesta (školovani i samouki; sastavi i pojedinci, vokalni solisti i horovi). Jedini uslov je da se izvodi kompozicija klasične muzike, bez obzira na aranžman (rok, metal, elektro…).