Objavljen je roman "Nož Marine R." Radovana Lazarevića: Krimi-drama engleske škole 1Izvor: MediaSfera

Novi roman Radovana Lazarevića „Nož Marine R.“ upravo je objavljen u izdanju MediaSfere u ediciji Ramonda.

Glavni junak, poreklom iz malog vojvođanskog sela Vagana, uspešan je čovek u ranim srednjim godinama, koji je svoj status izborio radom i obrazovanjem. Iako još od studentskih dana u Beogradu, njegove veze s Vaganom, u kome mu žive roditelji, i dalje su neraskidive.

Kada iznenada nestane stanovnica sela sa kojom je odskora u tajnoj emotivnoj vezi, policija vodi traljavu istragu, ali i on pokreće svoju.

Jer, on ju je poslednji video živu, što niko i ne sluti.

Ispod jednoličnog svakodnevnog života kukuruzišta i rita, otvara se splet skrivenih odnosa, želja, motiva, mutnih poslova – što porodičnih, što međunarodnih.

Govoreći o svom trileru autor kaže: „Ako u nekom njegovom retku čitalac prepozna sebe, ili bar delić svoje naravi, imao je rašta biti napisan. Roman ’Nož Marine R.’ je triler pri čijem pisanju sam pokušao da sledim recept: da ne budem dosadan, ali da, tu i tamo, iskoračim iz okvira zagonetke. Da čitaoca od stranice do stranice ne vodi samo znatiželja ’šta će dalje biti…’ već i spoznaja da živi u nimalo idiličnom svetu, da je čovek sa majčinim mlekom posisao virus osvete, samoživosti i pohlepe.“

Urednica knjige Milica Cincar Popović kaže da je „roman ’Nož Marine R.’ krimi-drama engleske škole, koja pridobija publiku na način na koji to čine TV serije ’Ubistva u Midsomeru’ ili ’Tvin Piks’“.

Roman se nalazi u prodaji u svim boljim knjižarama u zemlji, kao i preko sajta MediaSfera (www.mediasfera.rs).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari