igre gladiFoto: Lionsgate / Planet / Profimedia

Filmski studio Lajonsgejt objavio je dugoočekivani trailer za svoj prednastavak filma „Igre gladi“, pod nazivom „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji“.

U trejleru možemo videti glavne likove Lusi Grej Berd, koju glumi Rejčel Zegler, i Koriolana Snoa, kojeg glumi Tom Blajt. U sporednim ulogama se nalaze Piter Dinklidž, koji glumi osvetoljubivog Kasku Hajbatoma, dekana Akademije koji je osmislio Igre gladi, te Vajola Dejvis, koja glumi Volumniju Gol, glavnog tvorca Igri gladi, piše Dedlajn, a prenosi Index.

Radnja filma dešava se 64 godine pre događanja prikazanih u prvom filmu, na desetu godišnjicu Igri gladi. Lusi predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Koriolan Snou je njen mentor. Njegovi stavovi u ovom filmu su znatno drugačiji nego što će biti decenijama kasnije, kada postane tiranin Panema.

Lusi ne predviđaju pobedu, ali nakon što prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve uspeva da privuče pažnju celog Panema, Snou pomišlja da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Luci se trkaju  s vremenom kako bi preživeli i otkrili ko je ptica pevačica, a ko zmija.

Teme koje film istražuje su sloboda i tiranija, dobro i zlo te kako oni mogu postojati istovremeno i zašto ljudi biraju jedno umjsto drugog. Panem u filmu je neprepoznatljiv, prepun je dizalica i građevinskih radova jer se obnavlja decenijama nakon brutalnog građanskog rata.

Prednastavak globalne franšize vredne 3 milijarde dolara stiže u bioskope širom sveta 17. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari