Pedro Paskal i Itan Hok su ljubavnici u novom filmu Pedra Almodovara (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER, EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 

Novi kvir vester Pedra Almodovara pod nazivom „Strange Way of Life“ dobio je svoj prvi trejler.

Kratki film, u kojem glume Pedro Paskal i Itan Hok, donekle je sličan „Planini Broukbek“, filmu koji je slavni španski sineasta vrlo lako mogao da režira pre nešto manje od dve decenije, ali je on odbio ponudu jer je smatrao da ne bi dobio dovoljnu kreativnu slobodu da film snimi onako kako želi.

„Ovo je kvir vestern u smislu da postoje dva muškarca, i oni se vole, i ponašaju se u toj situaciji na suprotan način“, rekao je Almodovar u razgovoru sa Duom Lipom na njenom podkastu „Dua Lipa: At Your Service“.

„Ono što mogu da vam kažem o filmu je da ima mnogo elemenata vesterna. Ima revolveraša. Ima ranč. Ima šerifa. Ali ono što ima, a što većina vesterna nema, je specifičan dijalog između dva glavna junaka. Mislim da sam već otkrio previše o filmu“, dodao je on.

U fokusu radnje ovog 30-minutnog filma je Silva (Paskal), kauboj koji jaše na konju preko pustinje kako bi se sreo sa svojim starim prijateljem, šerifom Džejkom (Hok), kojeg nije video 25 godina. Ubrzo, međutim, on otkriva da se na njegovom putovanju neće samo prisećati prošlosti sa svojim dragim prijateljem.

„Strange Way of Life“ je drugi Almodovarov projekat na engleskom jeziku nakon njegovog kratkog filma „The Human Voice“ iz 2020, sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi.

Entoni Vakarelo, sadašnji kreativni direktor Sen Lorana, je kostimograf i producent filma. Alberto Iglesijas, španski muzičar i stalni Almodovarov saradnik, radi muziku za film i njegov je producent.

Film „Strange Way of Life“ biće premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari