Od “Trougla tuge” do “Praznika rada” 1Foto: Promo 28. Sarajevo film festival

Od 1. avgusta počela je online prodaja ulaznica za ovogodišnji 28. Sarajevo film festival koji otvara “Trougao tuge” , švedsog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme i Počasnog Srca Sarajeva, a zatvara svetska premijera novog filma Pjera Žalice “Praznik rada”.

U sklopu ovog, Open Air programa, letnjeg bioskopa sa najvećim platnom u regionu, biće prikazan i film “Kockar” jednog od najvećih holivudskih scenarista i autora Pola Šredera. takođe dobitnika Počasnog Srca Sarajeva.

Projekcija „Kockara“ je zakazana za 13. avgust, dok je narednog dana, 14. avgusta, na repertoaru film “Lov” Tomasa Vinterberga, s Medsom Mikelsenom u glavnoj ulozi kome će Počasno Srce Sarajeva biti uručeno pre projekcije.

Mikelsen je, doduše, ovo priznanje dobio na 26. Sarajevo film festivalu kojem zbog okolnosti izazvanih pandemijom Covid 19 nije mogao da prisustvuje, ali moglo bi se reći da je u stvari dobro ispalo što će mu biti uručeno sada, u sklopu ovog 28. izdananja, kada će isto priznanje dobiti i Šreder, s obzirom na to da mu je “Taksista”, za koji je Šreder pisao scenario, omiljeni film.

U programu Open Air su i filmovi: “Good Luck To You, Leo” Grande Sophie Hyde, “Nakon što spasiš svet” Jessea Eisenberga, “Tori i Lokota” braće Darden, “Zalazak sunca”, Michela Franca. Svim ovim filmovima će prethoditi predfestivalska specijalna projekcija radne verzije novog filma rediteljke Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu.

 

Ulaznice

Online ulaznice su u prodaji od danas, 1. augusta od 15 sati na web stranici

tickets.sff.ba i na web Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Prodaja ulaznica u

Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje

od ponedjeljka, 8. augusta od 10 sati. Više informacija o Box Officeu na

https://www.sff.ba/stranica/box-office

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari