Održana smotra likovnog stvaralaštva mitrovačkih umetnika – amatera 1Foto: mitrovica.info

U izložbenom prostoru Galerije „Lazar Vozarević” održana je 19. smotra likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica. Za smotru je bio prijavljen 21 autor sa 36 dela.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, žiri u sastavu Tatjana Marelj Zečević, Marija Vuruna i Milan Kardaš odabrali su radove koji će ići dalje, na Zonsku smotru koja će se održati u Inđiji 16. oktobra.

Prvu nagradu na ovogodišnjoj smotri likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica osvojila je skulptura „Dolazi zima” autora Duška Stefanovića.

Tročlani žiri dodelio je drugu nagradu Srećku Raduloviću za delo „Svetlost”, a treću nagradu Jovanki Jejini za delo „Ispod plavetnila”.

Pohvalјeni su autori Vera Đurković za delo „Migracije fragmenti” i Borko Golić za delo „Labudov prijatelj”.

Autor pobedničkog rada Duško Stefanović rekao je da je redovan učesnik ove manifestacije, dodajući:

„Nagrađenu skulpturu sam uradio na osnovu fotografije Hercegovca koji se konjem vraća sa planine sa naramkom drva, a koju je napravio moj nećak nekad, dok je živeo u Nevesinju. Drago mi je što sam pogodio korak tog čoveka iz koga se može videti da je to čovek koji je najveći deo života hodao po tim kamenitim stazama”, rekao je Stefanović.

Prilikom otvaranja izveden je prigodan muzičko-poetski performans i uručene su nagrade najboljima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari