Opera Sankt Peterburga u Madlenianumu 1Foto: Igor Volkov

Kao krunu još jedne uspešne sezone, Opera i teatar Madlenianum će 24. i 26. juna ugostiti Operu St. Peterburga, čime će se obeležiti i završetak sezone 2016/17.

Kako je najavljeno, gostovanje iz Rusije nosi sa sobom čak tri ekskluzivnosti: po prvi put u Srbiji ćemo imati priliku da ugostimo ovu opersku kuću; po prvi put će na ovim prostorima biti izvedena ova operska dela R. Ščedrina i S. Prokofjeva, a očekuje se i dolazak Rodiona Ščedrina lično na izvođenje njegove opere 24. juna.

„Lirska opera  NE SAMO LJUBAV Rodiona Ščedrina nastala je po motivima pripovedaka Sergeja Antonova i uz libreto dodatih poskočica. Opera je posvećena supruzi kompozitora, velikoj ruskoj balerini Maji Pliseckoj. Komična lirska opera VERIDBA U MANASTIRU Sergeja Prokofjeva, zaplet je na osnovi, publici dobro poznate drame, „Pratilja“ (Duenna) Ričarda Šeridana. Ova predstava je napravljena kao vrsta šale, nešto poput studentske žurke gde su gluma i zbilja organski povezani“, navodi se u saopštenju.

Režiju obe predstave potpisuje Jurij Aleksandrov, a scenografiju i kostimografiju Vjačeslav Okunjev, obojica publici dobro poznati po veoma uspešnim produkcijama koje su bile na repertoaru Madlenianuma – opere Travijata i Pajaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari