Otvaranje izložbe Likovne kolonije „Sopoćanska viđenja“ večeras u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Izložba radova učesnika 45. saziva Likovne kolonije „Sopoćanska viđenja“ biće otvorena, večeras, u galeriji novopazarskog Multimedijalnog cevnom puntra.

Biće izloženi radovi osam likovnih stvaralaca iz Beograda, Kragujevca, Kraljeva i Novog Pazara, koji su prošle godine stvarali u ambijentu srednjovekovnog manastira Sopoćani. tradiPred likovnom publikom naći će se radovi osam stvaralaca iz Beograda, Kragujevca, Kraljeva i Novog Pazara.

U narednih petnaestak dana, pred likovnom publikom biće radovi Miroslava Lazovića, Anđelke Bojović i Slobodana Kajteza iz Beograda, Nenada Ristovića iz Kragujevca, Jelene Šalinić – Terzić iz Kraljeva i Muharema Radetinca Rafa, Emine Ganiž i Esme Alomerović iz Novog Pazara.

Njih je odabrala selektorka 45. saziva Olivera Vukotić, koja će, večeras, i otvoriti ovu tradicionalnu likovnu manifestaciju.Izložba je već viđena u Beogradu, gde je krajem septembra bila otvorena u Domu vojske.pazarski Kulturni centa

Taj saziv održan je u septembru prošle godine.

Organizator kolonije „Sopoćanska viđenja“ je novopazarski Kulturni centar, a finansiraju je Ministarstvo kulture Srbije i grad Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari