Otvoren konkurs za međunarodnu izložbu "Medvedi – u čast proleću!" do 1. februara 2024. 1

Umetničko udruženje ,,Medvedi“ po jedanaesti put poziva umetnike i umetničke grupe da učestvuju u još jednoj proslavi proleća!

Za one manje upućene, Medvedi su neprofitabilna organizacija koja od 2011. godine poziva umetnike, umetničke grupe i timove u obeležavanju svima nam dragog proleća! Naime, postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se upravo i spominje medved, a veruje se i da od njega sve zavisi: ako se prilikom prvog izlaska iz zimskog sna medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu!

,,Medvedi – u čast proleću!“ pokret je do sada obeležavao početak ovog godišnjeg doba (svake godine na kalendarski početak proleća 21.marta) sa jasnom porukom o neprikosnovenoj borbi protiv pasivnosti i letargije.

Tema, i ujedno jedino ograničenje konkursa, je kao i svake godine MEDVED.

Na konkurs su i ove godine pozvani domaći i strani slikari, grafičari, vajari, ilustratori, fotografi, animatori, reditelji, konceptualni umetnici, industrijski dizajneri, kostimografi, scenografi, grafički dizajneri, arhitekte, strip majstori, dizajneri igračaka, kao i sve oni koji se bave bilo kojim vidom kreativnog izraza koji se može izložiti u okvirima galerisjkog prostora.

Uslove konkursa preuzeti sa www.medvedi.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari