Otvorena prva izložba skulptura od zlata 1Foto: Promo

U beogradskom hotelu Hilton održana je prva izložba skulptura od zlata, vajara Rista Mihića.

Izložbu koja nosi naziv PRASIMBOL otvorio je naš istaknuti likovni umetnik Miroljub Filipović Filimir, koji je ovom prilikom istakao značaj i važnost jedne ovakve izložbe u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, prisutnima se obratio i dr Dragan Dejković, finansijski savetnik, vlasnik firme GOLDEN SPACE d.o.o. koji je ukazao na činjenicu da se danas zlato sve više posmatra kao investicija, te da je ova izložba dobar primer spoja prave umetnosti i osećaja za preduzetništvo. Gostima, prijateljima, predstavnicima stručne i medijske javnosti autor svoje prve izložbe Risto Mihić poručio je da je zapravo na ovaj način oplemenio skulpture, spajajući dve stvari u jedno.

„Imajući u vidu da je jezik kao forma podložan stalnim promenama,fokusirao sam se na pismo, nepromenljivo kroz vekove. Vizualizovano slovo „Ć“, predstavljeno u različitim formama, kao simbol srpstva i pravoslavlja, nosilac je ove izložbe. Prvi simbol je sećanje na ponosit, prkosan, hrabar, viteški pravedan, gostoprimljiv narod, Srbe. Prvi simbol je spoj tradicije i modernog uzimajući u obzir nove svetske trendove u umetnosti.ˮ

Na izložbi je prikazano devet replika skulptura, različitih dimenzija, od zlata čistoće 99,9%. Skulpture su deo stalne postavke hotela Hilton u Beogradu, a za sve dodatne informacije u vezi sa prodajom ovih skulptura možete posetiti sajt http://www.risto.rs .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari