Pećinačka „Lekcija“ na Vojvođanskom festivalu u Bačkoj Palanci 1Foto: mitrovica.info (Opština Pećinci)

Komična drama pod nazivom „Lekcija“ rađena u produkciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave biće izvedena 27. septembra u Koncertnoj sali Muzeja grada u Bačkoj Palanci s početkom u 18 časova i to u okviru Vojvođanskog festivala novih i kamernih teatarskih formi koji će se po 28. put održati u Kulturnom centru Bačka Palanka u saradnji sa Savezom umetničkog stvaralašatva Vojvodine.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, jednočasovna ambijentalna predstava rađena je po tekstu rumunskog i francuskog utemeljivača pravca „Teatra apsurda“ Ežena Joneska u režiji studenta pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodana Stankovića iz Pećinaca, dok uloge tumače Aleksandra Opačić, Bojan Naić i Merima Radivojević.

U takmičarskom delu programa festivala koji traje od 27. do 29. septembra, pored članova Dramske sekcije Kulturnog centra u Pećincima, nastupiće i članovi Kreativnog centra „Artelje“ iz Inđije sa predstavom „Neka bude anonimno“ i članovi Novosadskog amaterskog pozorišta sa predstavom „Boing, boing“.

Predstava „Lekcija“ je jedna od osam najboljih predstava u Sremu koja je na Zonskoj smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Beočinu polovinom aprila ove godine ostvarila plasman na 28. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi.

Pored toga, na Smotri u Beočinu žiri publike nagradio je Aleksandru Opačić za najbolju žensku ulogu, a Bojana Naića za najbolju mušku ulogu, dok je Merima Radivojević dobila dve nagrade – od selektora za glumačko ostvarenje na festivalu i od žirija publike za najbolju sporednu žensku ulogu.

Polovinom jula ove godine predstava je izvedena na 4. Međunarodnom susretu varoških pozorišta u Gornjem Milanovcu. Predstava je do sada u Pećincima izvedena tri puta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari