Petar Božović na Letnjoj pozornici u Petrovcu 1Petar Božović Foto: Opština Petrovac na Mlavi

U jedinstvenom ambijentu Letnje pozornice Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, nastalog u uslovima epidemije, glumac Petar Božović izveo je monodramu „Reče mi jedan čo’ek, ćeraćemo se još, kad budem mlađi“ po tekstu Matije Bećkovića.

Poema „Reče mi jedan čo’ek“ smeštena je u Rovcima u Crnoj Gori, gde je nastala jedna usmena civilizacija čija filozofija je jezik a jezik pamćenje.

„Ćeraćemo se još“ govori o potrebi čoveka da se sukobljava sa drugima, te da i čitav život provede u osmišljavanju strategije i taktika tog obračuna, dok poema „Kad budem mlađi“ donosi priču o junaku koji neprestano mašta o tome šta će se desiti kada dođe vreme koje ne može da dođe i kada će se desiti ono što ne može da se desi.

Publika koja ispunila gledalište letnje scene, u kojem je smanjen kapacitet, gde su takođe poštovane sve mere u cilju sprečavanja širenja COVID 19, uživala je u bravurama jednog od najboljih srpskih glumaca Petra Božovića. Aplauz na kraju predstave je dugo trajao a publika u Petrovcu je još jednom pokazala da je pozorište sastavni deo varoši na Mlavi što je itekako nedostajalo prethodnih meseci kada pozorište zbog epidemije nije imalo predstave na repertoaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari