Petrovac na Mlavi

Petrovac na Mlavi: Zakupce osloboditi kirije tri meseca 2

Petrovac na Mlavi: Zakupce osloboditi kirije tri meseca

Uoči predstojeće sednice Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, članovi Opštinskog veća su prihvatili predlog da se, u cilju ublažavanja posledica teške epidemijske situacije zbog kovid pandemije, oslobode plaćanja kirije oni zakupci poslovnog prostora koji je u vlasništvu lokalne samouprave.

Grantovi Japana od skoro pola miliona evra za nekoliko zdravstvenih ustanova 4

Grantovi Japana od skoro pola miliona evra za nekoliko zdravstvenih ustanova

Vlada Japana obezbedila je još 450.000 evra pomoći za šest novih projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u zdravstvenoj zaštiti, a grantovi su namenjeni bolnicama i domovima zdravlja u Surdulici, Petrovcu na Mlavi, Velikoj Plani, Kuršumliji, Kraljevu i Medveđi, saopšteno je danas iz japanske ambasade.

Opština Petrovac na Mlavi dobila vojni kompleks​ 6

Opština Petrovac na Mlavi dobila vojni kompleks​

Opština Petrovac na Mlavi dobila je u svoje ​ vlasništvo vojni kompleks „Jovan Šerbanović“, koji se prostire na ​ preko osam hektara gradskog građevinskog zemljišta i na kome se nalaze ​34 zidana objekta.

Veći roditeljski dodatak​ u Petrovcu na Mlavi 7

Veći roditeljski dodatak​ u Petrovcu na Mlavi

Opština Petrovac na Mlavi donela je odluku o ​povećanju roditeljskog dodatka, koja je stupila na snagu 1. januara ​ove godine. Umesto dosadašnjih 25.000, roditelji će dobijati 35.000 za ​prvo i drugo rođeno dete, a 50.000 za treće i svako naredno.

Počinje rekonstrukcija mosta na Mlavi u centru Petrovca 9

Počinje rekonstrukcija mosta na Mlavi u centru Petrovca

Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, od četvrtka, 14. januara, počinje rekonstrukcija pešačkog mosta u gradskom parku  Petrovca na Mlavi, zbog čega će ovaj objekat, koji premošćava reku u samom centru grada, biti zatvoren za pešake i bicikliste.

Petrovačka kovid bolnica puna, obolelo devet medicinara 12

Petrovačka kovid bolnica puna, obolelo devet medicinara

Danas je u Petrovcu na Mlavi održao konferenciju za medije Duško Nedinić, predsednik ove opštine i komandant Štaba za vanredne situacije koji je naveo da je tamošnja kovid bolnica puna a obolelo je devet medicinskih radnika.

PrvaPoslednja