Petrovac na Mlavi

Šarčević posetio škole u Petrovcu na Mlavi

Ministar u Vladi Srbije zadužen za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević posetio je opštinu Petrovac na Mlavi obišavši Srednju školu „Mladost“ i Osnovnu školu „Bata Bulić“.

Šteta od poplava u Petrovcu na Mlavi oko 13 miliona evra

U opštini Petrovac na Mlavi ukinuto je vanredno stanje, ali je Štab za vanredne situacije objavio podatke prema kojima prva procenjena šteta od nevremena, koje je zahvatilo ovu opštinu krajem juna, iznosi oko 13 miliona evra.

Vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi

Danas je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u ponedeljak uveče i podsetilo da je ranije vanredna situacija proglašena na teritoriji Čačka i 11 opština.

Velika šteta od poplava

U opštini Petrovac na Mlavi na teren su krenule komisije koje će popisivati štetu nastalu tokom prošlonedeljnog izlivanja Mlave i Busura.

U opštini Petrovac na Mlavi počela sanacija štete od poplava

Na području opštine Petrovac na Mlavi u toku su popis i procena štete izazvane prošlonedeljnim izlivanjem Mlave i Busura. Građani štetu prijavljuju u svojim mesnim zajednicama ili u zgradi Opštinske uprave u Petrovcu, a onda ih obilazi komisija i sačinjava popis.

Akcija za malu Jovanu

U Petrovcu na Mlavi pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć u lečenju desetogodišnje Jovane Jevremović iz Velikog Laola, koja boluje od teškog oblika Hočkinovog limfoma na plućima.

Nedimović: Od ponedeljka procena štete

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je danas, 16. juna 2018. godine, sela u opštini Petrovac na Mlavi pogođena poplavama i najavio da će se od ponedeljka procenjivati šteta.

Vanredno u Petrovcu na Mlavi, nema životno ugroženih

U Petrovcu na Mlavi pada jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cele opštine. Pukla je brana na reci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju. Da trenutno nema životno ugroženih izjavio načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić, prenosi N1.

“Mi čekamo bebu” u Petrovcu na Mlavi

U Domu kulture u Petrovcu na Mlavi, u petak, 13. aprila, na programu je predstava “Mi čekamo bebu” Stevana Koprivice, koju će izvesti glumci gradskog pozorišta “Bata Bulić”.

“Gulini dani” čekaju pobednika

Predstavom “Buzdovan” u izvođenju “Kruševačkog pozorišta”, u Petrovcu na Mlavi u subotu, 24. marta završava se Smotra glumačkih ostvarenja «Gulini dani», deveta po redu.

Nastradao od strujnog udara na trambolini

U četvrtak uveče, nešto posle 22 časa, N.G(38) iz okoline Beograda izgubio je život od strujnog udara. On je te večeri radio na trambulini, inače vlasništvo njegove majke, koja je bila postavljena na vašarištu u Petrovcu na Mlavi tokom održavanja tradicionalnog Prokopijskog vašara u tom mestu.

Prva Poslednja