Počela izgradnja vrtića u Petrovcu na Mlavi 1Foto: Ministarstvo prosvete

Polaganjem kamena temeljca, u prisustvu ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i predsednika opštine Petrovac na Mlavi Duška Nedinića, započeta je izgradnja novog vrtića u Petrovcu na Mlavi.

Za izgradnju novog objekta, koji će obezbediti 200 novih mesta za decu u ovoj opštini, Ministarstvo prosvete je izdvojilo više od 184 miliona dinara.

Objekat će se prostirati na preko 1.350 kvadratnih metara, a završetak gradnje se očekuje u narednih 12 meseci.

„Danas, na ovom mestu, mi doslovno polažemo kamen temeljac za budućnost, jer je svaki projekat koji se tiče dece i najmlađih – ulaganje u budućnost. Danas započinjemo rešavanje decenijskog problema naših sugrađana sa listama čekanja, a dodao bih da je isto tako važan aspekat ovog projekta – povećanje obuhvata dece predškolskim obrazovanjem. Svako dete ima pravo za nesmetanim pristupom predškolskom vaspitanju, kao važnom delu obrazovnog i socijalnog procesa i upravo to i obezbeđujemo sa novim vrtićem“, izjavio je Duško Nedinić.

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom u okviru projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ sprovodi izgradnju novih, dogradnju, adaptaciju i opremanje postojećih objekata na teritoriji Srbije.

Realizacijom ovog projekta, vrednosti 47 miliona evra, biće obezbeđeno 11.000 novih mesta za decu u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari