Šapić: Počela izgradnja podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici posle godinu dana pauze 1Foto: BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIC

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su počeli radovi na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, posle godinu dana pauze jer su na toj lokaciji pronađeni arheološki ostaci, ali je taj problem rešen.

„Držimo reč, nemoguće je da sve bude u jednom danu, ali je važno da ni od jednog projekta koji smo najavili nismo odustali“, rekao je Šapić novinarima.

Kako je precizirao, kada se završi projekat podzemne garaže „Vlajkovićeva“, u parku će biti „istorijski kutak“, gde će građani moći da vide ono što se nalazilo ispod zemlje.

„Kineska kompanija Šandong Hajspid hajspid (Shandong Hi-Speed) koja finansira i izvodi radove, je zaista puno radila u našoj zemlji. Siguran sam da će ovo biti samo jedan od uspešnih projekata koji su ovde realizovali. Nemamo dilemu, jer je jedna renomirana kompanija, koja može da završi radove čak i pre roka“, naveo je Šapić.

Dodao je da će se Trg Nikole Pašića završiti do jeseni, kao i da će tu, krajem 2025. godine, biti oko 280 parking mesta.

„Za mesec dana počeće izgradnja garaže u Skerlićevoj ulici. Počinje i izgradnja parkirališta Autokomanda gde će biti oko 140 parking mesta, zatim parkirališta na Novom Beogradu u blokovima 61,62,63,64, gde će biti oko 510 parking mesta“, rekao je Šapić.

Predstavnik kompanije Šandong hajspid, Sun Fučun istakao je da će maksimalno ubrzati izgradnju garaže u Beogradu i poštovati pravila zaštite životne sredine.

Savetnik u Ambasadi Kine u Beogradu Džang Dže je rekao da je izgradnja garaže u Beogradu prvi projekat javno-privatnog partnerstva koji kineska kompanija sprovodi u Srbiji koji otvara nove oblasti za dodatno unapređivanje saradnje između Kine i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari