Pljušte ostavke u UO Filmskog centra Srbije 1Foto: Logo

Još dva člana Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Miroljub Stojanović i Anđelija Andrić podneli su ostvake čime je ovaj organ ostao bez predstavnika iz Filmskog centra Srbije, nezvanično saznaje Danas.

Podsetimo Miroljub Stojanović, filmski kritičar i urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije i Anđelija Andrić, koordinatorka za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije, za razliku od ostalih članova UO jedini su bili protv poništavanja konkursa za eminentne reditelje na kome su autori Želimir Žilnik, Goran Marković, i Srđan Dragojeviić dobili sredstva na predlog stručne komisije.

Ostavke na članstvo u Upravnom odboru ranije su podneli ranije Aleksandar Saša Erdeljanović, upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke i Sandra Perović, novinarka, filmska kritičarka i autorka emisije Velika iluzija na RTS-u . Erdeljanović je, kako je to ranije rekao, za Danas podneo ostavku pre sednice UO na kojoj se odlučivalo da li će konkurs za eminentne reditelje biti poništen, a Sandra Perović je to učinila tek pošto je glasala za poništavanje narečenog konkursa, nezvanično saznaje Danas.

Postavlja se pitanje da li zakonski UO FCS može dalje odlučuje bez svojih predstavnika i koje posledice odluka ovog organa kojim predsedava Jelena Trivan proizvela poništavanjem konkursa za eminentne reditelje, imajući, između ostalog, u vidu da je u kratkom vremenu UO FCS ostao skoro bez polovine svojih članova.

Miroljub Stojanović i Anđelija Andrić nisu bili raspoloženi da daju izjave za medije.

Asocijacija filmskih reditelja Srbije (AFRS) zatražila je od Jelene Trivan da im se omogući uvid u Zapisnik sa sednice Upravnog odbora.

Pored navedenih, članovi Upravnog odbora FCS su Vladan Živković glumac i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, Aleksandar Conić, producent, reditelj i scenarista, Miroslav Lekić, reditelj i Petar Jakonić, filmski i TV montažer, režiser i scenarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari