Pobednici međunarodnog konkursa koji će biti tradicionalan 1Foto: promo

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 500 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a žiri je u uži izbor uvrstio 23 fotografije 16 autora iz Srbije i regiona.

“Dobili smo značajno više kvalitetnih fotografija nego što smo imali predviđenih nagrada, a žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio je da pored predviđenih nagrada dodeli i nekoliko specijalnih nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti”, kaže se u saopštenju ove izdavačke kuće.

Interesovanje autora za konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga podstaklo je Arhipelag da ubuduće raspisuje ovaj konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleće, drugi put u ranu jesen, a najbolje fotografije biće nagrađene knjigama.

Ovogodišnji pobednici konkursa – Jelka Dilber

dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Jelena Bukilić i Silvija Mitrović dobiće po četiri knjige iz edicije „100 slovenskih romana“, dok će Milka Kolundžić, Snežana Ćurčić i Vojislava Crnjanski dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Dobitnici specijalnih nagrada Gorica Radmilović, Dora Nahmijas, Marija Stojanov, Mirjana Trajković, Aleksandra

Paunović, Dragan Pavlović, Gordan Gorunović i Dušan Tomić dobiće odabrane knjige iz edicija „Zlatno runo“, „100 slovenskih romana“, „Tema“ i „Znakovi“.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na

Društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari