Počeo Joakimfest u Kragujevcu 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predstavom „Gustav je kriv za sve“, koncept i režija Kokan Mladenović,  pozorišta „Kostolanji Deže“ iz Subotice, sinoć je u Kragujevcu otvoren tradicionalni petnaesti po redu Međunarodni pozorišni festival Joakimfest koji se ove godine, u Knjaževsko srpskom teatru  (KST),  održava pod sloganom „Pozorište u izolovanom društvu.“

Festival su otvorili direktor Knjaževsko-srpskog teatra Miloš Krstović i  Andrej Mažeri, pozorišni reditelj iz Bukurešta čija je predstava „Medejini dečaci“ osvojila Gran-pri za najbolju predstavu na prošlogodišnjem Festivalu.

Večeras, drugog festivalskog dana, u KST-u nastupa Jugoslovensko dramskopčozorište, iz Beograda, koje  izvodi predstavu “Zašto je poludeo godspodin R” koju je, prema filmsko – literarnom predlošku Rajner Vernera Fasbindera I Mihaela Fenglera, postavio hrvatski reditelj Bobo Jeličić.

Do 13. oktobra poklonici pozorišta iz Kragujevca i okoline biće u prilici  da pogledaju predstave iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije, koje je odobrao selektor i umetnički direktor Festivala Slobodan Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari