Pored „Iluzija“, na program su predstave, „Dva“ Teatra „Korez“ iz poljskih Katovica, „Sonet 66“ Pozorišta „Čiki Gergelj“ iz Temišvara u Rumuniji, „Vojnici“ Akademskog ruskog dramskog teatra „Joškar Ola“, „Hipnoza jedne ljubavi“ „Zvezdara teatra“ iz Beograda, „Poslednja Freudova seansa“ Kazališta „Planet art“ iz Zagreba i „Tartif“, bugarskog Dramatično-kuklen teatra iz Vrapca.

Poslednje festivalske večeri, u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Slavna Flores“ po tekstu Pitera Kviltera u režiji Đurđe Tešić.

Selektor ovogodišnjeg „Joakim Interfesta“ je direktor „Bitef teatra“ Miloš Latinović, a u žiriju su glumica Radmila Živković, dramaturg Đorđe Milosavljević i rediteljka Slađana Kilibarda.

U pratećem programu biće održana radionica „Pisati i ostati živ“, koju vodi Đorđe Milosavljević, a biće predstavljen specijal Pozorišnog časopisa za kulturu i umetnost „Kod 21“ u izdanju Šabačkog pozorišta.

Biće održana promocija knjige Zijaha Sokolovića „Glumac je glumac“ , „Veče u čast glumca“, koje je posvećeno Radmili Živković i javno čitanje dramskog teksta „Na tragu“ koji je osvojio Nušićevu nagradu, autora Nikole Milojevića.