Podsticaj razvoju umetničke igre u Srbiji

Čuveni argentinski baletski super star Hulio Boka pomaže balet u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Uredništvu i J. Tasić, autoru(autorki) ovog teksta: neprilično je i uvredljivo za veliki deo „posustalog“ baletskog sveta posvetiti stranicu Nacionalnoj fondaciji za igru i vrloj, a poprilično omraženoj gospođi Aji Jung i u velikoj meri zaslužnoj za „posustalost“ srpskog baleta. Jer, dozvolite, umetnici imaju cenu. Njene egzibicije o kojima svake godine slušamo nakon dodele enormnih sredstava za Festival igre, nauštrb mladih, vrednih, izuzetno kvalitetnih igrača, kako pojedinaca, tako i trupa, ne zaslužuju dodatni marketing i hvalospeve. Hulio Boka je, bez sumnje, vrstan predavač, za čiji su angažman, takođe bez sumnje, izdvojeni poprilični novci. Šta je sa nezavisnom kulturnom scenom koja se na sve moguće načine dovija da mladim umetnicima dovede malo sveta organizujući radionice izuzetnih koreografa, plesnih teoretičara, igrača i pedagoga? Zaista zainteresovani za ovu temu, posetite malo KC Magacin, informišite se o radu mladih plesača i performera, istražite zajedno s njima njhove inicjative, projekte, ideje. Podržite ih u nastojanju da se afirmišu i dele svoja znanja. Aja Jung je dobro savladala prepoznatljive zanate ulaska na sva vrata. Još od vremena kupovine karte za nepostojeći metro. Informacija za ministarku: Institut za umetničku igru (IUI) postoji od 2014. godine. Doduše, škola je privatna i doduše, godina je 2000 eur, ali eto, možda nije loše napraviti im državnu konkurenciju. Bojim se samo da se gospođa Jung ne samoproizvede u direktora. Onda, džaba krečenje.

  2. Sto da ne dodje covek, kad ce dobiti velike pare koje joj daje Sns… Sramota, jos je hvale za doprinos kulturi. Tuznoooo

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.