Pomerene premijere brojnih holivudskih ostvarenja do daljeg 1Foto: Stanislav Milojković

Studio Dizni pomerio je premijeru filma „Mulan“ do daljeg zbog sve lošije situacije u SAD usled epidemije korona virusa, pišu američki mediji.

Igrana adaptacija crtanog filma trebalo je prvobitno da ima premijeru u martu, da bi, s početkom pandemije i zatvaranjem bioskopa širom sveta, prva projekcija bila pomerena za 24. jul a zatim i za 21. avgust. Vest stiže samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je premijera novog filma Kristofera Nolana takođe pomerena u nedogled.

Vlasnici bioskopa širom sveta čekali su oba naslova da bi ponovo otvorili svoje sale. Ipak, još uvek postoji mogućnost da filmovi stignu do dvorana izvan granica SAD, budući da holivudski studiji razmatraju ideju da ne čekaju da se situacija sa epidemijom popravi u svim državama.

Osim filma „Mulan“, Dizni je pomerio i premijeru novog naslova iz franšize „Ratovi zvezda“ kao i nastavak čuvenog „Avatara“ Džejmsa Kamerona za godinu dana, pa tako ova ostvarenja neće doći pred publiku u decembru 2021. već 2022.

I studio Paramaunt je odložio prve projekcije svojih novih filmova. Tako će drugi deo horor ostvarenja „Tiho mesto“ pred publiku tek u aprilu naredne godine. Ovaj naslov jedan je od onih poput „Mulana“ čija je premijera trebalo da bude u martu, da bi zatim bila pomerana nekoliko puta.

I na dugoočekivani nastavak „Top gana“ sa Tomom Kruzom ponovo u glavnoj ulozi gledaoci će morati da sačekaju još godinu dana.

Studio Paramaunt je uložio čak 150 miliona dolara kako bi slavni glumac ponovo igrao čuvenog Maverika, zbog čega ne žele da rizikuju sa distribucijom koja ne može da im vrati uloženi novac. Premijera je trenutno zakazana za 2. jul 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari