Popis stanovništva Vojislava Klačara u Galeriji SULUJ 1Foto: Promo

Samostalna izložba Vojislava Klačara „Popis stanovništva” održaće se u Galeriji SULUJ na Terazijama 26 u Beogradu od 8. do 19. novembra, a publika je pozvana da galeriju poseti u nedelju 19. novembra kada će se sa autorom izložbe razgovarati o sprovedenim popisnim aktivnostima i rezultatima.

Imaginarna država Kraljevina Koreta je dugogodišnji umetnički rad u nastajanju višemedijskog umetnika Vojislava Klačara.

Prvi popis stanovništva u Kraljevini Koreti će se sprovesti od 8. do 19. novembra 2023. godine.

Na tragu neoavangardnih tendencija u umetnosti i u duhu najboljeg savremenog stvaralaštva, Vojislav Klačar se prema društvenom realitetu odnosi kao prema građi, kreirajući situacije u kojima nam se naizgled samorazumljiv svet politike, medija i popularne kulture otkriva u svojoj mnogostrukoj potentnosti.

Važni politički i državotvorni procesi u Koreti su se u formi umetničkih događaja već odigravali pred i sa publikom u Beogradu, Helsinkiju, Lajpcigu, Berlinu, Tivtu, Podgorici.

Popis stanovništva Vojislava Klačara u Galeriji SULUJ 2
Foto: Privatna arhiva

Ove godine će se popis stanovništva izvesti u galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Jugoslavije (SULUJ), i biće zatvoren za javnost osim u danima obrade podataka 17. i 18. novembra, dok je publika pozvana da prisustvuje razgovoru o popisnim aktivnostima i rezultatima koji će sa Vojislavom Klačarom voditi Paola Petrić, Irena Fiket i Vlatko Ilić u nedelju 19. novembra s početkom u 16 sati u Galeriji SULUJ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari