Poziv za učešće na Interakciji i Interdoc-u 1Foto: Filmart

Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege je raspisao konkurse za učešće na 14. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2019“ i 9. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2019“.

Ovogodišnja „Interakcija“ održaće se od 12. do 29.avgusta, kada će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu. Istovremeno, sa realizacijom druge faze kampa, od 19. do 29. avgusta, održaće se „Interdoc“, tokom koga će afirmisani dokumentaristi iz regiona – Vladimir Perović, Nebojša Slijepčević i Mladen Matičević, podeliti znanje i iskustvo iz dokumentarnog filma sa grupom od 20 polaznika.

Na konkursu za učešće na kampu, koji je otvoren do 20. aprila, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma. Konkurs za učešće na masterklasu je otvoren do 10. juna i, osim studenata filmskih škola, mogu se prijaviti filmski i televizijski profesionalci, kao i svi koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu od naših izuzetnih predavača“, objasnio je Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Na dosadašnjnim kampovima učestvovala su 234 mlada filmska umetnika iz 57 zemalja, snimljeno je 47 dokumentarnih filmova i osvojeno 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 113 učesnika iz 43 zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari