Predstava “Aska i vuk” osvojila publiku Festivala “ZajeČAR” 1Foto: Pozorište iz Zaječara

Lepota umetnosti može da učini čudo i zaustavi najveće zlo, poruka je pozorišne predstave „Aska i vuk“ beogradskog Pan teatra odigrane sinoć, druge festivalske večeri 11. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČar”.

Tekst čuvene Andrićeve pripovetke Aska i vuk je adaptirala i predstavu režirala Olivera Viktorović.

Izbor muzike i koreografiju potpisuje Tamara Spasić Antonijević.

Premijerno je izvedena 20. novembra, a nastup na zaječarskom festivalu bilo je četvrto igranje.

– Aska i vuk ima naš rukopis, ali smo prvi put, osim dramske igre, pokušali da uključimo u predstavu za decu i klasičnu muziku i balet. Ovo je najdiskretniji mogući način da deca zavole, osim pozorišta, i klasičnu muziku i dožive je i kao dečiju. Mislim da je to naša misija, naš zadatak da od najmlađih negujemo pozorišnu publiku – smatra Olivera Viktorović, koja uz Aleksandru Đurić, Marka Miloševića i Bojanu Đurašković igra u predstavi.

Poput ostalih dečjih predstava Pan teatra iz Beograda i ovaj je komad  interaktivnog karaktera, tako da je i mlada zaječarska publika s uživanjem učestvovala u predstavi.

– Ovo je za mene nešto najlepše. Mnogo volim da radim u dečjem pozorištu, jer je sve emotivno mnogo punije kada deca izađu zadovoljna. Lepo mi je i kad posle predstave ostanem da se družim sa njima jer su deca najiskrenija publika – izjavila je nakon predstave Bojana Đurašković koja je tumačila Asku.

U takmičarskoj konkureniciji večeras nastupa Prvo prigradsko pozorište – Puls teatar iz Lazarevca sa predstavom “Strahinja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari