Predstavi "Na Drini ćuprija" najviša ocena publike na Borinim pozorišnim danima 1Foto: Južne vesti

Na „Borinim pozorišnim danima“ u Vranju koji se završavaju večeras, najvišu ocenu publike je do sada dobila predstava Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada „Na Drini ćuprija“.

Publika će moći da glasa i večeras, kada je na programu „Nečista krv“ vranjskog pozorišta „Bora Stanković“, koju je publika u ranijim izvođenjima odlično prihvatila, izjavio je danas Nenad Jović, direktor tog pozorišta.

Jović je za agenciju Beta izjavio da publika „Borinih pozorišnih dana“, festivala koji se od 23. do 28. oktobra održava po 39. put, glasa posle svake predstave ocenjujući je sa jedan do pet na „glasačkim listićima“ koje dobija uz ulaznice.

„Prosečna ocena do sada odigranih predstava, po glasovima publike, je 4,24 tako da možemo da budemo zadovoljni, a ‘Na Drini ćuprija’ ima za sada najvišu ocenu – 4,84. U takmičenju za prvo mesto učestvuje još samo poslednja predstava „Nečista krv“ kojom se večeras završavaju Borini pozorišni dani, za koju je moguće da će domaća publika dati veću ocenu“, očekuje Jović.

Rekao je da je potpuno zadovoljan uspehom „Borinih pozorišnih dana“ koji se ove godine održavaju pod sloganom „Povratak kući“ jer se pozorište „Bora Stanković“ vratilo u svoju zgradu u Vranju posle sedam godina njenog renoviranja.

„Istog dana kada je objavljen program ‘Borinih pozorišnih dana’ sve karte su rasprodate, tražila se karta više, a da smo imali još tri sale i njih bismo napunili. Vranjanci su se uželeli pozorišta, a i izbor predstava je takav da smo publici pružili najkvalitetnije“, rekao je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari