Predstavljanje romana "Kintsugi tijela" Senke Marić u KC Gradu 1

Roman „Kintsugi tijela“ autorke Senke Marić biće predstavljen u sredu, 25. septembra u Kulturnom centru Grad.

-Roman Senke Marić je nežan i borben, tužan, ali nimalo patetičan, njega konstituiše jedan nesvakidašnje snažan narativ o slabosti. U njemu caruje bolesno telo koje lucidno misli i duboko oseća, koje ume da bude i pobedničko i groteskno, a o tom se telu izjašnjava svesno sapet jezik koji čvrsto spreže sećanja i čitanja, terapije i operacije u staccato rečeničnu artikulaciju.

Senka Marić se ne da širini, odupire se iskušenju ekstenzivnosti sabrano i spremno, naraciju skuplja i sažima, ne dozvoljavajući da se isečak ličnog iskustva pretoči u hroniku, roman-reku niti u nepregledno samosažaljenje autobiografije – Vladislava Gordić Petković.

Senka Marić, rođena 1972. u Mostaru (BIH), spisateljica, pesnikinja, esejistkinja i književna prevoditeljka. Objavila je zbirke poezije „Odavde do nigdje“, „To su samo riječi“ i „Do smrti naredne“.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, od kojih se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, i prva nagrada Zija Dizdarević 2000. godine. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari