Predstavom "(Ne)Prilagođen" otvoren Hartefaktov program Nedelje ponosa: Sledi "Virdžina" 1Foto: Jakov Simović

Predstavom „(Ne)Prilagođen“, koja je nastala kao autorski projekt glumca i reditelja Luke Mihovilovića, te glumice i rediteljke Gee Gojak u produkciji Istarskog Narodnog Kazališta sinoć je u Bitefu svečano otvoren Hartefaktov pozorišni program Nedelje ponosa.

Program se nastavlja večeras, izvođenjem predstave „Virdžina“ u 21 sat na Dorćol placu.

Povodom prethodno igrane predstave rediteljka Gea Gojak izjavila je: „Iznimna nam je čast što se predstava koja je nastala 2017-te godine, prvi put odigrala pred mnogobrojnom Beogradskom publikom, a reakcije gledatelja su nam još jednom pokazale koliko je bitno progovarati o diskriminaciji, stereotipima, predsrasudama i tabuima u našem društvu.

Predstava (Ne)Prilagođen nastala je iz potrebe za propitivanjem i kritičkim sagledavanjem društvenih i moralnih vrijednosti koje naše društvo gaji, te bez obzira na naše različitosti, afinitete i stavove pokušava pojedinca uklopiti i prilagoditi kalupima koji često štete slobodi i autontičnosti individualnog razvoja. Možemo punog srca reći da se i ovog puta publika prepoznala u situacijama i sadržaju, prateći život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, te da je predstava još jednom otvorila prostor za razgovor koji je našem društvu prijeko potreban.“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari