Premijera prvog dugometražnog igranog filma Stefana Arsenijevića, u produkciji Art&Popcorn, biće održana večeras u Plavoj dvorani Sava centra od 18 i 20.30 sati. Anica, žena u tridesetim, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da pokrade kriminalca čija je ljubavnica i zauvek ode iz zemlje.

Film prati njen poslednji dan, od jutra do večeri. Ona se tiho oprašta sa ljudima, čini sitne osvete o kojima je maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može sa sobom da ponese. Kroz taj jedan dan sklapa se slika celog njenog života. Sve bi manje-više išlo po planu da joj tog istog dana Stanislav, mladićiz kraja, deset godina mlađi od nje i „momak za sve“ onog istog kriminalca, ne izjavi ljubav.

Arsenijevićje ulogu Anice pisao za Anicu Dobru, Stanislav je Vuk Kostić, a pored njih tu su i Feđa Stojanović, Milena Dravići devojčica Hana Švamborn, kao i mnogi drugi. Stefan Pesma Besa me mucho, koju je Stefan sasvim slučajno čuo dok je film nastajao, postala je lajtmotiv. Orginalnu muziku inače je radio bend Naked Lunch. Direktor fotografije Simon Tanšek i reditelj, opredelili su se za vizuelno siv film, još sivlji no što je betonska okolina u kojoj se dešava, bez sunca. Tanšek i scenograf Folker Šefer snimili seriju fotografija inspirisanih Novim Beogradom. Fotografije, koje su rezultat ove saradnje, kao i mnoge druge kreativne momente sveta „Ljubav i drugi zločini“, zainteresovani mogu da vide na izložbi koja je postavljena u Robnoj kući Beograd (ugao Knez Mihailove i Obilićevog venca). Izložbu snažno boji interaktivnost i kombinacija emotivnosti i duhovitosti. Posle svetske premijere na filmskom festivalu u Berlinu, učešća na mnogim domaćim i inostranim festivalima i osvojenih nagrada, „Ljubav i drugi zločini“, posredstvom distributerske kuće Taramount, zaživeće i na redovnom bioskopskom repertoaru od 18. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari