Premijera obnovljene predstave „Veliki Getsbi“ 26. januara, na Dan Madlenijanuma 1Foto promo 

Predstava „Veliki Getsbi“, po kultnom romanu Skota Ficdžeralda koji je dramatizovao Hristo Bojčev, i u režiji Ane Radivojević Zdravković, posle odlaganja zbog pandemije premijerno će biti izvedena u obnovljenom izdanju 26. januara u Madlenijanumu, kada ova scena svečano obeležava svoj dan. 

Radnja romana dešava se dvadesetih godina 20. veka u doba džeza, kako ga Ficdžerald naziva, i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san. Na raskošnim pozornicama grada koji nikada ne spava i Getsbijeve vile smenjuju se bogati skorojevići, starlete, isprazni likovi tadašnje elite, dok glavni junak, svestan svog porekla i trenutka u kojem živi, nesrećan u ljubavi, ostaje jedini iskreni svedok vremena…

“Veliki Getsbi”, najbolji američki roman 20. veka, po kojem je snimljen antologijski film u režiji Baza Lurmana, u pozorišnoj verziji u Madlenijanumu prvi put je izveden 2015. godine. 

U obnovljenoj verziji koju ćemo uskoro gledati, glavnog junaka Džejka Getsbija igra Branislav Trifunović, lik Dejzi je poveren Tamari Aleksić, a u glumačkoj ekipi su i Miloš Timotijević (Tom), Ljubomir Bulajić (Nik), Milica Janketić (Džordan), Milan Čučilović (Čester), Sofija Juričan (Lusila), Borka Tomović (Mirta), Maja Lukić (Ketrin), Vladimir Tešović (Vilson).

U ulozi Pemi su devojčice Dunja Mihailović/Lena Cenić, a u predstavi nastupa i pas, francuski buldog Kum. 

Tu su i raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar, koji će publici upotpuniti ovaj pozorišni događaj.  

Kako se ističe u saopštenju, 26. januara 1999. godine na renoviranoj Velikoj sceni Zemunskog pozorišta održana je prva premijera Kamerne opere Madlijanum, opera “Tani brak” Domenika Čimaroze, sa našim solistima i internacionalnim dirigentom iz Bolivije Rubenom Silvom. Antrf antrf 

„Od tog trenutka Madlenijanum je promišljeno i strateški gradio svoj repertoar, pre svega muzičke orijentacije, otud je u nazivu ostalo Opera i teatar Madlenianum, a onda dramski repertoar sa odabirom komada koji su aktuelni, atraktivni i autentični“, podsećaju iz Madlenijanuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari