Hrvatski glumac Janko Popović Volarić 12. i 30. marta u predstavi "Veliki Getsbi" na sceni Madlenijanuma 1Foto:Ivan Dinić/Nova S

Jednog od najpopularnijih hrvatskih glumaca, Janka Popovića Volarića, naša publika prvi put će gledati na sceni u hit predstavi „Veliki Getsbi“, 12. i 30. marta u Madlenijanumu.

Volarić je „uskočio“ u ulogu Toma, umesto Miloša Timotijevića, na poziv rediteljke pve predstave Ane Radivojević Zdravković.

„Mislim da Miloš Timotijević i ja jednako iščitavamo taj lik, tako da smatram da će razlike biti jedino u našim glumačkim habitusima, i tu će se najviše razlikovati naše interpretacije. Svi znamo takvog jednog „Toma” – samouvjerenog, bahatog tipa, rođenog sa „zlatnom žicom”, koji s tom pretjeranom sigurnošću zapravo skriva neku svoju slabost i nesigurnost, te igra jedan život za „publiku”, a drugi živi „iza zastora”, a zapravo nije ni slobodan ni sretan, i kao takav, ni uvijek dobronamjeran ni empatičan“, izjavio je Volarić povodom gostovanja u ovoj predstavi.

Naša publika ga pamti po hrvatskim TV serijama „Obični ljudi“, „Ponos Ratkajevih“ i „Kud puklo da puklo“, i sve češće je gost Beograda.

Poslednji put smo ga gledali u seriji „Čudne ljubavi“ u režiji Nikole Koja, a sada je po prvi put gost jednog pozorišnog projekta.

Volarić je rođen 1980. u Zagrebu, diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti 2012, i do sada je odigrao više od 40 uloga na scenama HNK, Teatra ITD, Teatra Exit, Zagrebačkog kazališta lutaka…, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni.

Snimio je brojne filmove i serije, od domaćih zapažene su njegove uloge u „Tajkunu“ i „Jedini izlaz“, a 2018. nagrađen je Zlatnom arenom u Puli za glavnu mušku ulogu u filmu „Comic Sans“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari