Premijera predstave u kojoj glume deca obolela od cerebralne i dečije paralize 1Foto: Pixabay/ulma93

Pozorišna predstava „Tri praseta“ u kojima glavnu ulogu imaju deca obolela od cerebralne i dečije paralize biće premijerno izvedena 10. novembra u 17 sati u maloj sali „Pozorišta mladih“ u Novom Sadu.

Predstava je rezultat projekta „Na krilima mašte“ u okviru kojeg se pripremaju lutkarske predstave i radionice u kojima glavnu ulogu imaju deca obolela od cerebralne i dečije paralize.

Projekat je otvoren za svu zainteresovanu decu koja će, ukoliko se priključe radionicama i predstavama, moći zajedno sa drugom decom da kreativno razvijaju svoju maštu.

„Na ovaj način želimo da našim mladim gledaocima i njihovim pratiocima i članovima porodice približimo svest o postojanju drugačijih među njima samima, o njihovim mogućnostima, problemima i načinima učestvovanja u zajednici“, saopštili su organizatori.

Program „Na krilima mašte“ realizuje Sokolski kulturni centar „Sokolski dom“, a podržalo ga je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do sada je odigrana predstava „Zlatokosa“ u kojoj su deca obolela od cerebralne paralize sa svojim roditeljima, braćom i sestrama pred punom salom Pozorišta mladih pokazala svoje umeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari