Mark MargolisMark Margolis, foto: Billy Bennight / Zuma Press / Profimedia

 

Mark Margolis, glumac koga televizijska publika pamti po nezaboravnoj ulozi mafijaša Hektora Salamanke u serijama „Breaking Bad“ i „Better Call Saul“, preminuo je u četvrtak 4. avgusta u bolnici Maunt Sinaj u Njujorku nakon kratke bolesti. Imao je 83 godine.

Vest o njegov smrti objavio je njegov sin Morgan Margolis.

Rođen u Filadelfiji 1939. godine, Margolis se preselio u Njujork kao mladić da bi se posvetio glumi. On je ostvario malo više od pedeset uloga u pozorištu, pre nego što je dobio ulogu negativca Alberata u krimi remek-delu „Scarface“ Brajana De Palme.

Tokom pet decenija u Holivudu, Margolis se pojavio u nešto više od 70 filmskih ostvarenja, uglavnom u sporednim ulogama.

S proslavljenim rediteljom Darenom Aronofskim, Margolis je sarađivao četiri puta, i to na filmovima “Noah,” “Black Swan,” “The Wrestler” i “Pi”.

Fanovi serija „Breaking Bad“ i njenog prednastavka „Better Call Saul“ uživali su da ga gledaju u roli ostarelog kriminalca Hektora Salamanke, a ova uloga mu je 2012. godine donela nominaciju za nagradu Emi.

Osim u ovim serijama, Margolis je igrao i u TV dramama “The Equalizer,” “Oz,” “Kings”, “American Horror Story: Asylum”, “Californication,” “Gotham,” “Crossing Jordan” i „The Affair“.

„Bio je jedinstven. Nećemo više videti ljude kao on. Bio mi je drag klijent i dugogodišnji prijatelj. Bila mi je čast da ga poznajem“, izjavio je Margolisov menadžer Robert Kolker povodom glumčeve smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari