Preminuo glumac Mladen Vasari, poznat po ulozi Pere Kvržice 1Foto: YoutTube printscreen/Croatia Film

Glumac Mladen Vasari, poznat po ulozi Pere Kvržice, preminuo je u Zagrebu u 69. godini nakon duge i teške bolesti, napisalo je karlovačko Gradsko pozorište „Zorin dom“, a prenosi index.hr.

„U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para Dobri čovjek Bažulek. Mirno putuj, Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru“, napisali su u objavi.

Glumio je i u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorištima

Vasari je rođen 1954. u Lendavi, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Žaka Lekoka u Parizu, poznatog po fizičkom teatru.

Nastupao je u više zagrebačkih pozorišta, od Teatra &TD, Knappa, Dramskog kazališta Gavella, Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i poslednjih godina u Teatru Ulysses.

Glumio je i u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorištima. Nastupao je i na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a publici je ostao u sećanju po ulozi naslovnog junaka u filmu Družba Pere Kvržice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari