Film „Pretnja“ scenariste i reditelja M. Najta Šjamalana biće večeras premijerno prikazan u velikoj sali Doma sindikata od 20 sati, a već od sutra biće na redovnom bioskopskom repertoaru. Glavne uloge, u ostvarenju autora filmova „Šesto čulo“ i „Znaci“, tumače Mark Valberg, Zoi Desanel i Džon Leguizamo.

Film „Pretnja“ scenariste i reditelja M. Najta Šjamalana biće večeras premijerno prikazan u velikoj sali Doma sindikata od 20 sati, a već od sutra biće na redovnom bioskopskom repertoaru. Glavne uloge, u ostvarenju autora filmova „Šesto čulo“ i „Znaci“, tumače Mark Valberg, Zoi Desanel i Džon Leguizamo. Reč je brzom, paranoičnom trileru, priči o porodici koja je u bekstvu od neobjašnjive i bezlične katastrofe koja preti celom čovečanstvu. Iako u prvi plan postavlja čoveka, ženu i dete na putu, Šjamalan smelo ističe jezivu viziju apokalipse epskih razmera kojoj uzrok nije direktno čovek, već priroda, a koja istražuje kako ljubav i nežnost mogu da pomognu da preživimo najteža vremena.
Reditelj M. Najt Šjamalan izuzetno je, inače, uzbuđen što će režirati „The Last Airbender“ igrani avanturistički film koji je baziran na Niklodeon animiranoj SF-akcionoj seriji „Avatar: The Last Airbender“. „Tu ima borilačkih veština, duhovnog, natprirodnog, budističke i hindu filozofije – sve o čemu ja govorim – i to u jednom filmu. Biće mitologije, a tekst je i šekspirovski na svoj način. Svi ti filmovi zasnovani na magiji – bez obzira na to da li je reč o ’Gospodaru prstenova’, ’Matriksu’ ili čak ’Ratovima zvezda’, svi se obraćaju na različit način, u svom sistemu verovanja“, rekao je Šjamalan koji promoviše svoj poslednji projekat – „The Happening“ (svetska premijera 13. juna), u kome je radio i scenario i režiju. Kada je reč o filmu „The Last Airbender“, on se očekuje 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari