Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi slave 30 godina postojanja 1Foto: Dom omladine Beograda

Blaža i Kljunovi na svojim nastupima, sportskim žargonom rečeno, i dalje ostavljaju srce na terenu, a koncert 13. januara 2024.godine u Domu omladine u Beogradu, je prilika da se svi sjajno provedemo i proslavimo 30 godina postojanja ovog kultnog benda.

Ulaznice su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn.

Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi su osnovani 13.januara 1994. godine u postavi: Aleksandar Karadžić (Arigo Saki) – gitara, Milutin Petrović (gazda Milutin) – gitara, Dejan Resanović (Deki iz Novog Sada) – bas gitara, Vojin Đurašinović (Voja) – bubnjevi i Igor Blažević (Prljavi inspektor Blaža) – vokal.

Već za svoj prvi koncert u beogradskom SKC-u, Prljavi Inspektor Blaća i Kljunovi rasprodaju sve ulaznice i narednih godina sviraju izuzetno posećene nastupe.

Simpatičnim spojem gitarske svirke i duhovitih tekstova, postaju jedni od najautentičnijih izvođača na ovim prostorima, a Blažini performansi sa aktivnim učestvovanjem publike su dogadjaji koji se dugo pamte i prepričavaju.

Godine 1998. u grupu dolaze prekaljeni rokenrol asovi Ljubinko Tomanović na mesto bas gitariste i Saša Babić na mesto solo gitariste. Sjajna postava beogradskih muzičara sa Blažom na čelu objavljuje legendarni album “Seks, droga i Bodiroga” sa nezaboravnim hitovima posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, kao i našem čuvenom košarkašom asu Dejanu Bodirogi.

Četiri godine kasnije na albumu “Pare ne vraćamo” doživljaju vrhunac karijere sa pesmama “Srbijo” i “Mnogo volim pivo”, i otada postaju jedan od najomiljenijih učesnika na velikim festivalima i moto skupovima.
Diskografija

• Igra rokenrol SR Jugoslavija (live) – 1994.
• Plagijati i obrade – 1996.
• Seks droga i Bodiroga – 1998.
• Shipu ga Žobla (live) – 2000.
• Pare ne vraćamo – 2002.
• Samo Supermen Srbiju spasava (live) – 2007.
• Za bebe Beograda – Beer Fest 2010 (live) – 2010.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari