Produžen rok za prijavu filmova na 70. Martovski festival 1Foto: Promo

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju javnost da je rok za podnošenje prijava za selekciju takmičarskog programa 70. Martovskog festivala produžen do 31. januara 2023. godine.

Konkurs je bio raspisan u periodu od 1. novembra 2022. do 15. januara 2023. godine, ali zbog velikog interesovanja autora i produkcija koji su do kraja januara u fazi postprodukcije svojih ostvarenja, doneta je odluka da se rok produži kako bi im bilo omogućeno da prijave filmove za ovogodišnji festival.

Konkurs je otvoren za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta), kao i za selekciju međunarodnog takmičarskog programa isključivo za prijavu kratkometražnih filmova i to u sledećim kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film i video art. Prilikom prijavljivanja međunarodnih filmova plaća se naknada u iznosu od $20.

Prijava na konkurs u svim kategorijama se vrši isključivo preko Filmfreeway platforme Martovskog festivala, na sledećem linku: https://filmfreeway.com/MARTOVSKI. Konkurs važi za filmove proizvedene 2021. godine i kasnije.

Producenti ili autori filmova selektovanih za takmičarski program 70. Martovskog festivala biće obavešteni najkasnije do 1. marta 2023.
Jubilarni, 70. Martovski festival će biti održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari