Program Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu 1

Povodom predstojećih, 24. Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“, koje će biti održane od 2. do 7. aprila u zavičajnom gradu barda našeg glumišta Požarevcu, direktor Centra za kulturu Dragi Ivić i selektor Festivala Milivoje Mlađenović obelodanili su predstave i teatre koji će se naći u konkurenciji.

– Tendencija ovog izbora je bila da bude usklađen sa slavom zvezdane glume Milivoja Živanovića. Namera je da sa požarevačke scene dopre današnji dašak sugestivne glume koja podseća na delo jednog od naših najslavnijih glumaca, istakao je selektor Mlađenović.

U takmičarskom delu ovogodišnjih Glumačkih svečanosti će se nadmetati predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića, „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u dramatizaciji Mile Mašović Nikolića, a u izvođenju „Ateljea 212“, pozorišni spektakl „Veštice iz Salema“ Artura Milera Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i „Centra za vizuelne komunikacije“ Novi Sad u režiji Nikite Milivojevića, „Limunacija“ Dušana Kovačevića koju izvodi Narodno pozorište Niš reditelja Nebojše Bradića, kao i „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Tanje Mandić Rigonat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari