Rad „Bolesno jagnje“ autora iz Mađarske Eleka Papa, odlukom žirija izabran je za najbolju fotografiju sa nagradnog konkursa Foto kluba „Fokus“ iz Pirota i pirotskog Rotari kluba. Na nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu „Život sa hiljadu lica“, koji su raspisali pirotski Foto klub „Fokus“ i Rotari klub, prispele su 693 fotografije od 127 autora iz sedam evropskih zemalja.

Rad „Bolesno jagnje“ autora iz Mađarske Eleka Papa, odlukom žirija izabran je za najbolju fotografiju sa nagradnog konkursa Foto kluba „Fokus“ iz Pirota i pirotskog Rotari kluba. Na nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu „Život sa hiljadu lica“, koji su raspisali pirotski Foto klub „Fokus“ i Rotari klub, prispele su 693 fotografije od 127 autora iz sedam evropskih zemalja. Žiri u kome su bili profesor fotografije Andrej Jovanović iz Pirota, Ivan Tošić iz Niša i majstor fotografije Dragoslav Ilić iz Negotina (predsednik), odlučio je da druga nagrada pripadne Aleksi Simijonoviu iz Banatskog Brestovca za fotografiju „Na kućnom pragu“, a treća Vasji Doberletu iz Slovenije za fotografiju „Zadivljenost“.
U kategoriji kolekcije fotografija, prvu nagradu osvojio je Dejan Pavlović iz Paraćina, drugu Dragan Lapčević iz Beograda, a treću Miroslav Jeremić iz Valjeva. Predsednik žirija, Dragoslav Ilić izjavio je novinarima da je iznenađen kvalitetom fotografija koje su pristigle na konkurs, kao i neočekivano velikim odzivom. „S obzirom na to što je ovo tek druga godina da se organizuje ova izložba, a prva međunarodnog karaktera, rezultati su zaista odlični. Kvalitet fotografija je na visokom nivou i po tome ova izložba ne zaostaje nimalo čak ni za onim koje imaju mnogo veću tradiciju“, rekao je Ilić.
Stručni žiri, od svih pristiglih fotografija, izabrao je 200 najboljih koje će ljubitelji fotografije u Pirotu moći da vide na izložbi koja će biti otvorena 27. avgusta u holu Doma vojske i pod patronatom je Foto saveza Srbije. Među izloženim radovima biće i desetak fotografija pirotskih autora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari