„Viseći snovi na Balkanu – kao Ikar“, predstava koja spaja cirkuske i pozorišne veštine, nastala u koprodukciji Tvrđava teatra i trupe Motus Modelus iz Strazbura, na spektakularan način otvorila je treći Festival ambijentalnog teatra u raskošnom prostoru Smederevske tvrđave.


Već danas odigraće se prva festivalska produkcija – premijera predstave namenski pravljene za Tvrđava teatar, „Ja sam vetar“ u režiji Stevana Bodrože. Predstava, nastala po tekstu skandinavskog pisca Juna Fosea, sa Bojanom Žirovićem i Milutinom Miloševićem kao protagonistima, izvodi od 21 sat u Malom gradu, a repriza je sutradan u isto vreme.

Subota je i dan sa najbogatijim pratećim programom na Festivalu. Trupa Satsangam iz Marseja izvešće tri performansa u okviru Festivala Agni Puđa u 17.30, 19.30 i 23 sati na Trgu.

Ovaj ulični teatar inspirisan kulturom Indije i njihovi ritualima vezanim za obožavanje (Puđa) vatre (Agni) atraktivni su kako za najmlađe, jer u sebi imaju elemente cirkuskih veština, tako i za odrasle jer će nas uvesti u čudesni svet indijskog plesa.

Tribina Ludusa pod nazivom „Društvena odgovornost umetnika“ biće održana u Istorijskom arhivu Grada Smedereva u 18.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari