Radikalna mekoća u Galeriji Drina 1

Izložba „Radikalna mekoća“ koja će biti otvorena sutra od 19 sati u galeriji Drina (Andrićev venac 4) predstavlja radove četiri umetnice Olivere Parlić, Marijane Ćurčić, Mie Ćuk i Valentine Savić.

Kustoskinja izložbe je Aleksandra Lazar, a sve četiri umetnice donose novi pristup efemernom materijalu i ideji o ostavljanju traga kroz objekt. „Radikalna Mekoća“ je izazov da se progovori sažeto, jasno i upečatljivo. Ona predstavlja stecište polazišta četiri narativa umetnica potaknutih istraživanjem često sakrivenih aspekata sveta.

„NJihov izazov je bio da zadaju pravac kroz temperovani objekat – tu živu-neživu stvar – i kroz proces koji zgušnjava stvarnost i inicira empatiju, nežnost, oštrinu i humor. Izazov za kustosa je dozvoliti priči da nesputano teče, evokativno i elokventno, u četiri smera koji se susreću u prostoru liminalne materijalnosti“, navodi Aleksandra Lazar u tekstu kataloga izložbe.

Oliveru Parlić karakteriše transformisanje prepoznatljivih kućnih predmeta u simbolične i poetične objekte. Mia Ćuk se koristi fotografijom kao polaznom tačkom za analizu kako samog medijuma tako i ideje o prolaznosti, sećanju i hvatanju trenutka. Marijana Ćurčić problematizuje jednu od najprimamljivijih i najadiktivnijih supstanci današnjice – šećer, dok Valentina Savić kroz svoje skulpture posmatra telo i njegove liminalne granice. Izložba će biti dostupna publici do 17. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari