Radmila Petrović: Moramo iskrenije

Povodom nove zbirke pesama, autorka za Danas o popularnosti svoje poezije na Fejsbuku, protestima, slobodi, selu, gradu, roditeljima, traktorima

Ostavite komentar


  1. Najlepše želje i pozdrave šaljem mladoj pesnikinji. Zaista!

    A vi iz Danas-a da znate, ovakve članke pravite. Tako će te postati novina. Ono sa politikom vam ne ide.

  2. Nedavno sam im rekla da me svi pitaju da li me oni podržavaju u pisanju, a oni su rekli „pa niko ti ne brani“. Čitala sam im neke pesme. Nisu oduševljeni činjenicom da pišem o porodici i porodičnoj istoriji. Šta da im radim, umesto što su stvorili treće dete možda je bilo pametnije nabaviti još neku domaću životinju. One nikad ne bi progovorile o njima. Radmila, svaku sreću vam želim i uspeh na svakom polju.

  3. Zašto tek sad čujem za ovu izuzetnu devojku? Mediji, hoćemo nju!

  4. Zaista je tužno videti u šta nam se pretvorila poezija.Ovi nesrećni mladi ljudi koji se njome “ bave “ ne samo da ne poznaju elementarnu pismenost i interpunkciju vveć kroz nekakve nepovezane nebuloze sebe predstavlajju kao pesnike.To je sram i bruka za celokupnu poeziju.Samozvana savremena umetnost uništava svaku moguću lepotu,tolinu i smisao a u javnost nam šalje osobe koje nisu kadre,niti imaju talenta i sluha za pisanu reč koja srce dira.Za to je odgovorno celo naše društvo koje se izobličilo i potrošilo u svemu pa i u poeziji,naravno.

  5. Pesnikinju sam video i slusao u emisiji Nivo 23, pre nedelju dana. Poput Caneta iz Pertibrejkersa delovala je prilicno samouvereno. Originalnost u pojavi koliko u izrazu omogucila joj je iskrenost koju, pak, crpi iz mladosti i reljefa odrastanja. Zbog osobina, verujem da ce ispuniti zelju i postati poslovna zena sta-god to znacilo.

  6. Posle mnogo godina, rasplakala me pesma… I eto koliko dugo nisam procitala dobru pesmu, a nekmoli ostavila komentar ne bi li mozda autorka videla I shvatila koliko su joj sjajne pesme!

    1. Nije problem u mladoj pesnickoj nadi, nego u onima koji ne citaju poeziju (medju njima ocigledno i novinrka) pa sada otkrivaju Ameriku.
      Iskrenost nije najrelevantnije merilo knjizevnsoti, pa i u poezije. Zao mi je devojke koja se zaplakala nad pesmama, kao i novinarke koja nije citala „iskrenije“ pesme.

  7. Pre svega, bravo Radmila, divna Radmila!
    Ali moram i komentar komentara: ako je ovo reprezentativan uzorak (čitalaca Danasa npr), onda sam beskrajno tužna.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.