radnička klasa ide u pakaoFoto: Promo

Radnička klasa ide u pakao reditelja i scenariste Mladena Đorđevića kreće od četvrtka, 11. APRILA u bioskopsku distribuciju, a povodom početka prikazivanja novog Đorđevićevog ostvarenja objavljen je još jedan insert iz filma.

Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora film Radnička klasa ide u pakao donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe.

Harizmatična Svetlana (Tamara Krcunović) i bivši robijaš Mija (Leon Lučev) zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju se, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde.

Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru.

Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate.

Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom.

Podsetimo film je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Torontu, a domaća publika mogla je da ga pogleda samo na FEST-u gde je film i nagrađen sa tri nagrade od kojih i nagradom za najbolju režiju.

U filmu igraju Tamara Krcunovič, Leon Lučev, Ivan Đorđević Džudi i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari