Radoš Bajić: Dokaz da nije baš sve uništeno

Ostavite komentar


  1. Strah me da je jos nesto ostalo jer cete vi i to temeljno unistiti.
    Vase serije su postavile mnoge standarde zbog kojih nemamo ni kulturu,ni jezik, ni identitet..
    Niste vi krivi sto ne znate nego svi oni koji su vam dozvolili da se nasim parama igrate i stvarate nam djubre od kulture.

    1. Toje jedna, vredna, strana medalje. Opet, nisam siguran da bi dotični umeo dobro da odglumi bilo koju ulogi a da ne glumi samog sebe (što i nije neko problem)

  2. Serije Radosa Bajica su prava nadogradnja „kulture“ devedesetih.
    Da npr. stranac gleda seriju „Selo gori…“, pod predpostavkom da razume nas jezik bio bi uzasnut ponasanjem, nacinom razmisljanja, „mentalitetom“ i zaostaloscu prikazanom u seriji. Jednostavno je serija „bolesna“, verovatno ima svoju ciljnu grupu.

  3. Mene, u svim serijama tipa „Selo gori a baba se ceslja“, najvise „impresionira“ jezik kojim ljudi govore i nacin kako upotrebljavaju reci?! Nekada je rec seljaka, bas iz Srbije bila skrta, jedva upotrebljena ali je i sa to malo reci uvek receno mnogo. U serijama R. Bajica, narod govori nekim nemustim jezikom, jezikom infantilaca, jezikom koji „glagolha“ ali nista ne kaze. Ostalo mi je sve ok. Jezicka kultura se mora negovati a ne spustati na nivo „mutavih“.

  4. Srbija postaje jedina zemlja u kojoj se dodeljuje nagrada za ne „kulturu“.

  5. Ne razumem potrebu da pljujete po svemu. Situacija u kulturi i umetnosti naše zemlje nije krivica ovog umetnika. Ako ništa drugo, to je krivica maminih i tatinih sinova iz centra Beograda koje verovatno držite za velike umetnike. Radoš Bajić je podržao i pomogao zaista velike glumce poput Mande i Dragana Nikolića i dao šansu mnogim mladim glumcima da se razviju i dobiju šansu, a ova nagrada oslikava upravo to. Umesto što pljujete nečiji rad i postignuća promislite malo. A za vas „lingviste“ poslušajte kako naš narod zaista govori i (u tome se slažem sa vama) pomozite obrazovni sitem umesto što napadate ono što ste videli na televiziji.

  6. Sve je kod R. Bajića ispreturano, skarabudženo, nabacano kao na savremenom bunjištu na kome osim stočne balege ima i plastike i raznog šuta. Pa tek jezik. Tu se on frlja svim i svačim tako da nesrećni likovi govore nesuvislo kao na nekoj čudnoj psihijatrijskoj klinici. Posebno likovi koje g l u m i Bajić. Katkad to liči na stilske pokušaje diletantskih palanačkih pozorišta. Sve je Bajić imao: pare, opremu, pa i dobre glimce. Ali to nije dovoljno. Potrebno je ono bitno za svaku umetnost, što je ovom laureatu promaklo, ali je kao nadomeštaj za to dobio nagradu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.