Razgovori sa životinjama i nesvakidašnje dobar spoj kinematografije i džeza na platformi MojOFF 1

Dokumentarno biografsko ostvarenje, koje je svoje mesto pronašlo u zvaničnim selekcijama filmskih festivala u Teluridu i Palm Springsu, „Bili“ imaće onlajn premijeru na MojOFF filmskoj platformi.

U susret 37. Beogradskom džez festivalu ljubitelji kinematografije i dobre muzike imaće priliku da pogledaju, po prvi put u boji, neispričane delove života najpoznatije džez pevačice Bili Holidej.

Ostvarenje reditelja Džejmsa Erskina sklopljeno od arhivskih snimaka otkriva intimne razgovore i intervjue Silvije Sims, Linde Lipnek Kuel i Bili Holidej.

Za najmlađu publiku, ali i svako odraslo dete, koji su oduvek želeli da poseduju moć razgovora sa životinjama, MojOFF filmska platforma ove nedelje premijerno je pripremila sinhronizovano ostvarenje „Jakari i veličanstveno pero“.

Avantura koja će obeležiti početak školske godine svih mališana i biti pravi porodični užitak, podsetiće publiku na značaj prijateljstva i važnost negovanja dečijeg duha.

Da MojOFF platformu odlikuje raznovrsnost i pomalo eklektičan izbor sadržaja, dokazuju i tri filmska ostvarenja koja su od ove nedelje dostupna ljubiteljima kinematografije – francuska komedija „Osećam se dobro“, ruska drama „Pritka“ koja je odnela nagradu „Zlatni orao“ za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Rusiji, FIPRESCI nagradu u Palm Springsu za najbolji internacionalni film i dve nagrade na filmskom festivalu u Kanu – FIPRESCI i nagradu za najbolju režiju.

Publika će imati priliku da pogleda i tursko ostvarenje „Priča o tri sestre“ reditelja Emina Alpera – ubedljivog pobednika na filmskom festivalu u Istanbulu, dobitnika za najbolju režiju na Sarajevo Film Festivalu i dobitnika Grand Prix nagrade u Sofiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari