reditelj karl erik rinšFoto: John Sciulli / Getty images / Profimedia

Reditelj Karl Erik Rinš nije toliko poznat, ali sada se njegovo ime pročulo zbog neobičnog sudskog slučaja u kome se sukobljava sa striming gigantom Netfliksom.

Naime, ovaj reditelj trebalo da je režira seriju pod nazivom Conquest, koja je imala ogroman budžet, a cela priča započela je 2018. godine.

Rinš je tada predložio seriju oko koje su se otimali striming servisi, a koju je Netfliks otkupio za dogovoreni budžet od 61,2 milion dolara.

Najavljeno je bilo da će prva sezona imati 13 epizoda različite dužine, koje bi trajale od 4 do 10 minuta, što znači da bi sve to ukupno trajalo oko dva sata.

Rinš je do tada režirao samo jedan film, 47 Ronin, u kome je glumio Kijanu Rivs i koji je bio vrlo neuspešan, jer je od navodnog budžeta od 225 miliona dolara vratio samo 150 miliona.

Serija je bila o geniju koji izmisli veštačku humanoliku vrstu koja bi se koristila za humanitarne akcije, a koja bi se na kraju okrenula protiv ljudi.

Ili se tako bar činilo, jer scenario nije ni bio završen kada je projekat odobren, što ne iznenađuje kada se uzme u obzir da je Rinš već bio poznat kao neko ko krši rokove i radi na svoju ruku.

Po Holivudu se pričalo da tokom snimanja u Budimpešti reditelj nije puno spavao, loše se odnosio prema celoj ekipi, svađao se sa suprugom i optuživao je da se urotila da ga ubije.

Ona i mnogi drugi počeli su da sumnjaju da on previše koristi lek za poremećaj pažnje Vivans, čija prekomerna upotreba može da izazove maničnost, delirijum i psihoze.

Rinš je u martu 2020. godine rekao Netfliksu da je potrošio 44,3 miliona i da mu treba još 11, to je odobreno.

Nakon toga, novac je uložio u pojedine berzanske akcije, a kada je izgubio dobar deo toga, ostatak je uložio u jednu vrstu kriptovalute.

Kada ga je posetila supruga, tvrdila je da je sišao s uma i da vidi stvari koje nisu tu, a predstavnici Netfliksa potvrdili su da su dobijali čudne žvrljotine od reditelja.

Rinš je u jednom trenutku tvrdio da je otkrio kako se „signal korona virusa emituje iz same Zemlje“.

Između svih navedenih ulaganja, reditelj je sebi kupio jedan rols-rojs, jedan ferari, ručni sat vredan 400 hiljada dolara i nameštaj i odeću u vrednosti od više miliona dolara.

On je tvrdio da je to sve potrošeno na snimanje serije, a ne za lične potrebe, ali je Netfliks odustao od ovog projekta kada je postalo jasno da nikada neće biti više završeno.

Reditelj je čak tražio odštetu od Netfliksa jer su „prekršili ugovor“, a striming gigant nije komentarisao njegovo ponašanje, već se to rešava na sudu.

Izvor: Jalopnik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari