serijaSerija All the Light We Cannot See, foto: promo

Serija na Netflixu, „All The Light We Cannot See“, je stvar o kojoj se priča na mrežama.

Serija „All The Light We Cannot See“, stigla je na Netflix 2. novembra i uglavnom je opčinila gledaoce.

Dugo očekivana adaptacija bestselera i dobitnika Pulicerove nagrade, „All The Light We Cannot See“, konačno je stigla. Da li se čekanje isplatilo?

Iza serije stoji novac, lepo je osvetljena, pažljivo snimljena – izgleda prelepo.

Iza serije stoji reditelj Šon Levi (Stranger Things, franšiza filmova Noć u muzeju) i scenarista Stiven Najt (Peaky Blinders).

Netflix je seriju opisao kao „emotivnu“ i „intenzivnu“. Serija „All The Light We Cannot See“ prenosi gledaoce u Drugi svetski rat usred nacističke okupacije u Francuskoj.

Serija
Serija All the Light We Cannot See, screenshot Youtube

Knjiga „All The Light We Cannot See“ je prvobitno objavljena 2014. godine. Nakon što je, kako je objasnio Levi, „proždr’ao“ roman, želeo je da pretvori sagu o ratu u seriju. Levi je rekao da ga je najviše privlačila tema „nevinosti pred mrakom“ i „nade pred zlom“. Kada je tražio prava, roman je već bio kupljen. Kupio ga je tim koji je roman želeo da pretvori u film.
Na kraju, dogovor je propao, i Levi je uspeo da preuzme i adaptira roman u impresivnu četvorodelnu seriju. „Ima previše priče za dva sata“, rekao je Levi.

U seriji glumi Hju Lori, Mark Rufalo i mladi glumci Aria Mia Lorbeti i Lusi Hofman.
Ako ste čitali knjigu, treba da se pripremite na karj serije i na činjenicu da ljubitelji knjige ipak nisu očarani serijom.
Ako niste čitali knjigu, možda će vam reakcije biti slične ljudima sa Tvitera.

serija
Serija Serija All the Light We Cannot See, fotoIMBD

„Jednostavno briljantno“, „Gledam seriju i mogu reći da je pravo remek-delo., „Vizualno je serija fantastična. Muzička podloga me je najviše vukla da nastavim da gledam seriju. Fantastična glumačka postava“, „Velike preporuke imam za ovu seriju. Bio sam pun emocija nakon što sam je pogledao. Aria i Luis su odlični“, samo su neki od komentara na Tviteru.

I na kraju, za sve one koji budu pogledali seriju, a onda poželili da izguglaju istorisjke momente i pronađu prave likove po kojima je serija snimljena, preporuka je da stanu sa potragom odmah, jer knjiga je napisana na osnovu fiktivnih likova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari