Rediteljski prvenac Gordana Kičića od 14. novembra u bioskopima 1Foto: Danas

Premijera filma „Realna priča“, rediteljskog prvenca Gordana Kičića, biće održana 12. novembra u Sava centru.

Ova drama-komedija prati život glumca Veljka Radisavljevića kog tumači sam Kičić, a koji ima utisak da se ceo svet urotio protiv njega.

Glavni lik veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega upada u komične probleme sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U iščekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme.

„To je uloga koju svaki glumac može da priželjkuje, koja u sebi nosi puno dilema u smislu tretmana samog karaktera. On je u situaciji koju ne želi da prihvati. Ima problem, ali se sve vreme suočava sa problemom i tokom filma okolnosti ga nagnaju da na neki način ipak dođe do sebe, da donese neke odluke“, istakao je Kičić.

S druge strane, kao reditelju, bilo mu je važno da ovu priču ispriča iz perspektive posmatrača.

„Iako se bavimo Veljkom i njegovom vizurom svih događaja, nisam hteo da uđemo definitivno u njegovu perspektivu, nego da kao reditelj stojim sa strane i da zadržim okvir objektivnosti, da ne budem ni na jednoj ni na drugoj strani, da ne osuđujem likove“.

Osim Kičića, uloge tumače i Nina Janković, Nebojša Cile Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Svetozar Cvetković i Nenad Jezdić.

Nakon premijere u Beogradu, za 13. novembar zakazan je i Novi Sad, a od 14. novembra kreću projekcije u gradovima širom Srbije. Premijere sa glumcima su zakazane i u Nišu, Požarevcu i još nekoliko gradova Srbije, ali i u inostranstvu, u Beču i Cirihu.

Film je snimljen u koprodukciji sa Ministarstvom kulture Crne Gore, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari